Betekenen

Wat betekenen uw sieraden voor u?

Voor de meesten is het dragen van sieraden gewoon iets dat we doen – oorbellen, ringen of kettingen dragen is een gewoonte geworden. Het is onderdeel van onze routines geworden en we stoppen zelden om te vragen waarom we het dragen. Wat interessant is, is echter om een ​​kijkje te nemen in de geschiedenis van sieraden. Mensen dragen al bijna 75.000 jaar sieraden en doen dat om verschillende redenen, waarvan sommige duidelijker zijn dan andere.

Voorafgaand aan de moderne tijd, werden sieraden vaak eeuwenlang als een symbool van status gedragen door farao’s, koningen, keizers en tsaren. Kostbare materialen zoals edelstenen zijn altijd begeerd en sieraden werden een manier om rijkdom en belang te tonen. Maar sieraden hadden een bescheidener begin, omdat sommige van de vroegste sieraden werden gemaakt van leer, schelpen, veren en bessen die zich later zouden ontwikkelen tot de edelstenen en handgemaakte metalen die we vandaag dragen. Deze materialen werden opgeschaald en gemaakt in unieke stukken die door oude volkeren werden gedragen tot aan de neanderthalers.

Prehistorische kettingen 40000 v.Chr

Bij sieraden draait alles om de materialen, en er is een andere theorie dat sieraden populair werden vanwege de bovennatuurlijke en helende krachten die oude farao’s geloofden dat sommige stenen bezaten. Amuletten met magische edelstenen waren heilig en diep gerespecteerd en hadden culturele en spirituele betekenis voor de oude Egyptenaren. Zelfs vandaag dragen we hangers met kristallen zoals kwarts, niet alleen omdat ze mooi zijn, maar vanwege de verbazingwekkende eigenschappen die ze kunnen bezitten. Het is voor sommigen geruststellend om sieraden gemaakt met stenen en kristallen te dragen waarvan wordt gezegd dat ze helpen bij alles, van moed tot liefde, en vaak als een herinnering kunnen dienen om deze kwaliteiten in onszelf en bepaalde delen van ons leven te voeden.

De Sakura-ketting, gemaakt met rozenkwarts, een kristal waarvan wordt aangenomen dat het liefde aantrekt

Hoewel de geschiedenis van sieraden uitgebreid en interessant is, kunnen de redenen waarom we tegenwoordig sieraden dragen eenvoudiger zijn. De meesten van ons dragen sieraden, omdat we het leuk vinden. Het dragen van sieraden kan een manier zijn om jezelf uit te drukken, een outfit te voltooien en een statement te maken. Sommige mensen houden van het geluid van armbanden terwijl ze om de pols bewegen, terwijl anderen genieten van de verborgen schittering van een kleine edelsteenoorring. Hoe dan ook, sieraden zijn een manier om je lichaam te versieren en extra schoonheid tot leven te brengen.

Sieraden zijn ook belangrijk omdat het vaak persoonlijke betekenis heeft. Trouwringen die worden doorgegeven door families herinneren mensen aan hun erfgoed, terwijl sommige sieraden verzamelen om hen te herinneren aan hun reizen of een specifieke gebeurtenis in hun leven. Vaak is er meer dan één reden waarom we een bepaald stuk dragen, maar meestal omdat we ons meer als onszelf voelen.

Bij Daya hopen we dat je met onze sieraden je persoonlijke stijl kunt verbeteren en een beetje meer schoonheid aan je dagelijkse leven kunt toevoegen. Onze sieraden zijn tijdloos, van hoge kwaliteit en met liefde gemaakt om te passen bij verschillende smaken, waardoor elk van onze stukken een perfect cadeau is voor een geliefde. Bovendien wordt 10% van alle opbrengst gedoneerd aan UNICEF in de hoop dat we de wereld een kleine daad van vriendelijkheid tegelijk kunnen verbeteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *